User Användare Lösenord  
   
lördag 15.8.2020 / 16:53
Sök:        In English   Suomeksi   På svenska
afterdawn.com > diskussion > diskussion > allmän diskussion > regler för diskussionsforum
 
Diskussion
Diskussion
Regler för diskussionsforum
  Snabbval:
 
Inlagt av Meddelande
Ketola
Admin
_
15. februari 2008 @ 12:25 _ Länka till detta meddelande    Skicka privatmeddelande till användaren   
Regler för diskussionsforum

Bekanta dig noggrant med nedanstående regler och följ dem när du skriver inlägg till vårt diskussionsforum. Regelbrott leder till användarens avstängning och efter det är det inte så lätt att öppna kontot igen.

Allmänna regler

1. Fråga inte saker som redan behandlats. Innan du börjar en ny tråd, bör du alltid se efter om saken varit uppe tidigare. Upptill på sidan finns funktionen "Sök inlägg".

2. Svara inte på tråden med en ny fråga som inte hör dit, utan börja en ny tråd för din fråga.

3. Välj en tråd som passar din fråga och skriv en rubrik som beskriver innehållet. "HJÄLP!" eller "Nu förstår jag inte..." är olämpliga rubriker. Bättre är t.ex. "Problem med DivX Pro" eller "Tips för användare av VirtualDub".

4. Inga smädelser, ingen rasism eller påhopp på person, inga svordomar osv. utan ett gott uppförande.

5. Piratism (t.ex. serienummer till program) eller länkar till olagligt material, som strider mot upphovsrätten, är absolut förbjudet.

6. Det är förbjudet att diskutera brytande av programskydd. Till denna kategori hör bl.a. spelens, konsolspelens och datorprogrammens skydd.

7. SKRIV INTE ALLT MED STORA BOKSTÄVER. DET ÄR OTROLIGT TRÅKIGT ATT LÄSA och du kan vara säker på att folk inte är intresserade att svara dig.

8. Det är förbjudet att skriva e-postadresser i offentliga forum. De som vill sända spam samlar in adresser även från vårt diskussionsforum, och vi vill inte mata dem med adresser.

9. Privatmeddelanden bör användas med eftertanke. Fråga inte privat om sådant som kan besvaras offentligt. På det sättet blir svaret med en gång tillgängligt för alla och behöver inte frågas flera gånger.

10. Att skriva inlägg bara för att öka på antalet är förbjudet. Om du har skrivit det sista inlägget i tråden och vill specifisera det du sagt, så skall du modifiera inlägget. Skriv inte nytt efter ditt senaste inlägg.

11. "Skuffa" inte upp tråden för att få bättre synlighet. Om tråden innehåller någonting som hör till trådens framsida, så ändrar moderatorn inlägget till ett meddelande.

12. Om du märker att ett inlägg strider mot reglerna kan du använda funktionen "Rapportera inlägget till moderatorn", som blir synlig efter att du varit aktiv medlem en tid. Låt moderatorerna sköta sitt jobb -- du behöver inte själv ingripa i varje förseelse. Så klart kan grova och ofta förekommande överträdelser förtjäna en anmärkning, men speciellt för nya användare finns det inte skäl att genast hota med avstängning.

13. Diskussion om andra än teknologifrågor som, (direkt eller indirekt) berör politiken, är förbjudet. Allt pladder om sossar och moderater, jordbruksstöd, Förenta staternas utrikespolitik, osv tillåts inte på våra diskussionsforum. Internet är fullt med sajter som sysslar med politik.

Annonsering och pyramidskojeri

1. Annonsering och reklamer på diskussionsforum är förbjudet. Om du vill göra reklam för någon produkt, tag kontakt via feedbackblanketten.

2. Länkar till pyramidskojarsajter är absolut förbjudet. Sådana är t.ex "Gratis iPod/Xbox/Rolex"-sajterna.

3. Länkar med sk. affiliate-tecken är förbjudet.

4. Inköps- och försäljningsannonser är förbjudna på våra diskussionsforum.

5. Det är också förbjudet att länka till egna inköps- och försäljningsannonser på andra servrar.

Inbjudningar till slutna tjänster (t.ex. private trackers)

Inträde till slutna, privata tjänster (t.ex. sk. private trackers) sker vanligtvis endast på inbjudan. Att be om eller erbjuda sådana inbjudningar på offentliga diskussionsforum är förbjudet. Denna regel har tillagts på begäran av upprätthållarna till sådana sajter. De sajter, som inte vill "offentliggöra" sina namn, har i sina egna regler förbjudit utväxling av inbjudningar. (Regelbrott resulterar i 2 dagars bann)

Underskrifter

Dessa regler är närmast riktgivande och meningen är att göra trådarnas läsning trevligare. Fastän fina animationer i underskrifterna i ditt tycke ser bra ut, kan de reta någon annan.

1. Underskrift med enbart text får vara högst 5 rader lång.

2. Underskrift med enbart bild får maximalt vara 500 pixel bred och 200 pixel hög, och bildfilen får vara högst 50 KB.

3. Om du i din underskrift har en animerad bild, får animationen inte vara för störande. T.ex. blinkande animationer eller sådana som rör sig verkligt snabbt bör undvikas.

4. Om du i underskriften vill ha både bild och text, får bilden vara högst 500x100 pixel och texten högst 3 rader lång.

5. Alla regler som berör inläggen gäller även underskrifterna.

Regelbrott gällande underskriften leder inte direkt till avstängning. Användaren bör dock iaktta underhållets och/eller moderatorernas uppmaning att ändra på underskriften så att den följer reglerna. Underlåtenhet att iaktta dessa uppmaningar kan i värsta fall leda till avstängning. sulkemiseen.

Underhåll

Underhållarna och moderatorerna har rätt att ta bort eller ändra på inlägg som bryter mot dessa regler. Fastän reglerna har gjorts möjligast täckande, så betyder det inte, att sådant som inte nämnts automatiskt skulle vara tillåtet. I sådana fall prövar underhållarna och moderatorerna självständigt.

Om användaren medvetet bryter mot reglerna, avstängs han/hon för bestämd tid eller i allvarliga fall beständigt.

Jari Ketola
Administrator
http://www.AfterDawn.com
Denna tråd är stängd således kan du inte svara till denna tråd.
afterdawn.com > diskussion > diskussion > allmän diskussion > regler för diskussionsforum
 

Länkar: SvenskaSajter.com | SvenskaSidor.nu
Multimedia: AfterDawn.com | AfterDawns diskussionsområden
Programvara: AfterDawns programvaruområden
International: AfterDawn.com in English | AfterDawn suomeksi | MP3Lizard in English | Blasteroids
RSS-flöde: Nyaste programuppdateringar | Diskussionsområdenas meddelanden
Information: Info om AfterDawn Oy | Annonsera på vår sajt | Villkor för sajtens användning och uppgifter om privatskyddet
Kontakta: Skicka returinformation | Kontakta annonsförsäljningen
 
  © 1999-2020 AfterDawn Oy